Till huvudsidan...

Familjeterapiföreningen
i Västra Sverige – ftfvs

 

 


30 november 2022 kl 18-20

Familjerekonstruktion, individualterapi i grupp!

Björn Holmberg är socionom sedan 1973, legitimerad psykoterapeut med familjeterapi som inriktning samt psykoterapihandledare/utbildare. I sitt arbetsliv har Björn rört sig inom ramen för olika familjeterapiinstitut och konsultorganisationer som GSI AB (Göteborgs socialpsykologiska institut AB), FTK AB (Familjeterapeuterna Korsvägen AB), Björn Holmberg Psykosocial Utveckling AB och Dialogforum i Göteborg AB.

Björn arbetar idag bl a med psykoterapi, enskilt, med par och familjer och handledning. Björn har även lång erfarenhet av familjerekonstruktionsgrupper för blivande psykoterapeuter och andra intresserade. Björn anlitas också för att leda samforskning, en utvärderingsmetod där patienten/klientens röst kommer till tals och där de kvalitativa aspekterna av t ex behandling och psykoterapi framhävs.

År 2016 blev Björn utsedd till Årets familjeterapeut av SFFT, Svenska föreningen för familjeterapi.

Familjerekonstruktion kan lättast beskrivas som individualterapi i grupp där familjemönster, roller, hemligheter och livsberättelser är i fokus. Familjekartan är i centrum. Familjerekonstruktion beskrivs som en möjlighet att bli mer medveten om vilka fallgropar man behöver vara vaksam på i behandlingsarbetet och vilka styrkor man kan omfamna och utveckla tack vare det sammanhang man vuxit upp i.

Gratis för medlemmar 100 kr för icke medlemmar

Vi bjuder på smörgås och kaffe! (Meddela gärna specialkost)

Plats: GCK, Fjärde Långgatan 5, Göteborg

OSA senast 23 november till: ftfvs1975@gmail.com

 


Barns delaktighet i barn- och familjeterapi, 12 oktober 2022

Kristina Edman är socionom och doktorand i socialt arbete. Hon besöker systemcaféet för att berätta om sin forskning om barns delaktighet i barn- och familjeterapier. I sitt avhandlingsarbete studerar hon hur barn- och familjeterapier går till i praktiken. Hon är särskilt intresserad av hur barn utövar delaktighet och hur socialarbetare kan stötta barns delaktighet i dessa samtal.
Inbjudan för utskrift och spridning


Systemcafé 27 maj 2021

Parterapi – skiljer den sig från familjeterapi?

Digitalt systemcafé på torsdag 27 maj kl 19:00–20:30. Vi inbjuds att lyssna till och reflektera över ett samtal mellan Hanna Möllås och Gunn Drott Englén, kring likheter och skillnader mellan par– och familjeterapi.

Inbjudan för utskrift och spridning

 


YouTubefilmer från vetenskapliga symposiet 2019

...hittar du här

  


Styrelsen   | Arrangemang   |  Föreningen

 

Till huvudsidan... 

Till förstasidan     Tillbaka en sida      Sidans topp     Länkar     Kontaktinformation     Bli medlem     Nyheter     Artiklar om familjeterapi     Kurser och konferenser     English version

 

Copyright © sfft   2022-07-20   Web: Informationssekreterare