Till huvudsidan...

Familjeterapiföreningen Sydost (FTF-Sydost)

 


 

Välkomna till vårens program 2019!

Vi vill flagga för ett 2019 med massa härliga händelser i familjeterapins tecken! Vi har snart bakom oss ett år fyllt med mycket, men kanske du saknat mer aktivitet från oss? I alla fall ser vi framemot att ordna fler aktiviteter för er, våra medlemmar 2019!

Redan nu vill vi informera och flagga för vad vi har framför oss.

Den 19 februari startar vi året med ett systemcafé med Johan Sundelin

Familjen i rummet och familjen i terapeutens huvud. Hur kan terapeuten få ihop dessa båda familjer?

Systemcaféledare denna kväll är Per Johansson.

Dag: Tisdagen den 19/2 kl. 18:00
Plats: Ungdomsgruppens lägenhet, Båtsmanstorget 2, tredje vången, Växjö.
Kostnad: gratis för medlemmar och 50 kr för icke medlemmar.
Anmälan: senast den 12 februari till maja.guldstrandlandin@vaxjo.se. Meddela eventuella allergier.
 

Och redan nu kan vi berätta att den 7 mars kommer Görel Fred till föreningen. Då bjuder vi in till en eftermiddagsföreläsning kl. 13:00–16:30 med temat: Måste man försonas med sina föräldrar, med avstamp från hennes bok Försonas med din barndom och kanske dina föräldrar. Denna fullspäckade eftermiddag önskar vi att få bjuda er medlemmar på, så gratis för nya och gamla medlemmar!

Dag: Torsdagen den 7 mars kl. 13:00–16:30.
Plats:
IOGT-NTO, Växjö.
Kostnad:
Gratis för medlemmar och för icke medlemmar 400 kr inklusive fika.
Anmälan: Senast den 20/2 till maja.guldstrandlandin@vaxjo.se, meddela om betalning önskas via bankgiro eller faktura samt eventuella allergier.
 

Och sist men inte minst så har vi äran att få lyssna till Monica McGoldrick som kommer till Sverige och till oss den 8 maj, så strecka av en heldag i Genogrammets tecken!
Arr: AB C. Örnemark Familjeterapi Handledning & Utbildning är arrangör  samarbete med Psykologiska institutionen och Socialhögskolan i Lund, Hälsouniversitetet på Linköpings universitet, Linnéuniversitetet i Växjö samt från vår förening, Familjeterapiföreningen Sydost.

Dag: Onsdagen den 8 maj kl. 09:00–16:00.
Plats:
Domkyrkocentrum, Gymnasiegränd 1, Växjö.
Kostnad:
750 kr för medlemmar och för icke medlemmar 900 kr, inklusive för- och eftermiddagskaffe.
Anmälan: Senast den 8 april till maja.guldstrandlandin@vaxjo.se, meddela om betalning önskas via bankgiro eller faktura samt eventuella allergier.

.pdf Inbjudan

Varmt välkomna!

 


Presentation av föreningen

Familjeterapiföreningen Sydost har funnits sedan 2010. I samband med att Linnéuniversitetet i Växjö/Kalmar utexaminerade sin första kull steg 1-utbildade familjeterapeuter blev det tydligt att det fanns ett stort behov och intresse av att skapa ett eget nätverk för att bibehålla och utveckla systemiska och familjeterapeutiska tankar. Detta, i samband med att det sedan tidigare fanns en lång familjeterapeutisk erfarenhet i bygden, gjorde att vi i småländsk nybyggaranda och tillsammans med våra blekingska vänner valde att starta vår egen förening.

Föreningens syfte

Syftet med föreningen är att hitta lust och lekfullhet i vårt arbete, dela med oss av erfarenheter och kunskap till varandra då vi arbetar inom olika arbetsplatser och organisationer, att främja och bidra till teori och metodutveckling samt forskning inom familjeterapin och dess gränsområden, att representera familjeterapins intressen i offentliga sammanhang och aktivt driva frågor som rör familjeterapin, att verka för spridning och information om familjeterapi som behandlingsmetod.

Medlemskap

Medlemsavgiften är på 300 kr och sätts in på Familjeterapiföreningen Sydosts (FTF-Sydost) bankgiro: 640-3984. Skriv namn, adress och e-postadress på meddelanderaden.

Vem kan bli medlem? Du behöver inte vara utbildad familjeterapeut utan det räcker med ett intresse för systemiska tankar, familjeterapi och familjearbete och att du betalar medlemsavgiften.

Som medlem får du riksföreningens tidning Svensk Familjeterapi med fyra nummer per år, inbjudan till medlemsmöten, systemcafé och andra lokala arrangemang. Information och inbjudningar sker per e-post.

Tidigare arrangemang

Här kan du se vilka tidigare arrangemang som genomförts.

Protokoll

.pdf Årsmöte 2014-02-04

Styrelsen

Maja Guldstrand Landin, ordförande, maja.guldstrand@vaxjo.se

Charlotta Westberg, ledamot, lottawestberg2@gmail.com 

Eva Sjökvist, kassör, evasjokvist14@gmail.com

Maria Barsegård Gustavsson, webbansvarig, mariabarsegard@hotmail.com

Christina Carlsson, ledamot, christina.carlsson@lnu.se

Siv Gräns, ledamot, siv.grans@ltkronoberg.se

Zum Wik, ledamot, zum.wik@lnu.se

 


Föreningen   | Tidigare arrangemang

Till huvudsidan... 

Till förstasidan     Tillbaka en sida      Sidans topp     Länkar     Kontaktinformation     Bli medlem     Nyheter     Artiklar om familjeterapi     Kurser och konferenser     English version

 

Copyright © sfft   2018-09-08   Web: Informationssekreterare